header

Soefi Beweging Nederland

Soeficentrum Maastricht

Overzicht van de Activiteiten van Soeficentrum Maastricht

Belevingsdag

Jaarlijks organiseren we een belevingsdag waar iedereen zich kan onderdompelen in zang, dans, workshops, lezingen en vooral ook gesprekken met zielsverwanten van het Soefisme. Een weldadig ontspannende dag samen.

Oriƫntatieklas

Deze klas wordt gegeven voor belangstellenden die zich willen verdiepen in de basisbeginselen van het Universeel Soefisme. Het resultaat is dat de deelnemers steeds beter op de hoogte zijn van de verschillende aspecten van het Universeel Soefisme en dat men leert om de gebeden, teksten en de oefeningen op een juiste wijsze te interpreteren en toe te passen in het dagelijkse leven. De klas is voor iedereen, met en zonder ervaring.

 

Meditatie

Omdat meditatie een belangrijke vorm van bewustwording is binnen het Universeel Soefisme mediteren we volgens de uitgangspunten en vormen die Hazrat Inayat Khan ons aangereikt heeft.

 

Universele Eredienst

Tijdens deze dienst worden de verschillende religies op aarde geƫerd en door middel van een bijpassende (licht)ceremonie met elkaar verbonden. Iedereen wordt uitgenodigd voor het uitspreken van de gebeden en je te laten meevoeren door muziek, een themalezing en het luisteren van teksten uit de verschillende heilige boeken die de eenheid van religie verbinden.

Mensen met een achtergrond van verschillende religies verenigen zich in een Universele Eredienst waar ook "mensen-zonder-kerk"zich thuis kunnen voelen.

 

Informele Dienst

Tijdens deze dienst worden op basis van een thema, teksten gelezen uit de heilige boeken van de verschillende religies. Daarna wordt een lezing gehouden. Na afloop kunnen vragen worden gesteld worden en binnen een gezamenlijk gesprek kan geluisterd worden naar elkaars zienswijzen en levenservaringen.

 

Gathaklas

Deze klas is voor gevorderden, die de leefwijze van het Universeel Soefisme en de kennis van de Innerlijke School verder willen verdiepen. Er wordt gelezen uit de Gatha's, de leringen van Hazrat Inayat Khan. Deelname in overleg met de centrumleider.

 

Zanggroep

Zingen is een vorm om tot innerlijke groei te komen. Daarom zingen we op een niet competatieve wijze mantra's en andere liederen die voortkomen uit de verschillende religies en tradities. Je hoeft dus geen ervaring te hebben en het doel is het genieten van samenzang en samenzijn.