header

Pagina overzicht

Soefi Centrum Groningen

 

 

 


Soefi
Centrum Groningen is een afdeling van de Soefi Beweging Nederland, een onderdeel van de Internationale Soefi Beweging. Het Soefisme heeft voor het Centrum Groningen betrekking op dat diepere beleven binnen elke religie dat dogma's en regels overstijgt. Het centrum bestaat uit een kleine groep broeder- en zusterleden, mureeds en twee cherags. De twee cherags zijn tevens inwijders.

 
Activiteiten
Soefi Centrum Groningen heeft verschillende activiteiten. De nadruk ligt op kennisoverdracht, beleving en begeleiding. Driemaal per jaar organiseert het centrum een open bijeenkomst waarbij iedereen die kennis wil maken met het Universeel Soefisme welkom is.

Voor centrumleden - en voor niet-leden op uitnodiging - is er maandelijks een meditatie-ochtend waarin onder andere de Zikhr beoefend wordt en een gespreksavond. Daarnaast zijn er drie centrumdagen per jaar (voor leden of op uitnodiging). Als je meer wilt weten over deze activiteiten, neem dan contact op met Hamid ter Veld.


Het centrum speelt ook een actieve rol in het Platform Religie & Levensbeschouwing Groningen en de netwerkorganisatie City for Compassion.

 
Contact:sufisaying

Hamid ter Veld
telefoon: 050 - 309 33 22

e-mail: soefiecentrumgroningen@gmail.com 


Ik zocht U maar vond U niet
Op aarde keek ik naar U uit
en zocht U ook in de hemel, mijn Geliefde
Maar uiteindelijk heb ik U gevonden
als  een parel, verborgen in de schelp van mijn hart.
(Hazrat Inayat Khan)