header

Pagina overzicht

 

 

SOEFICENTRUM AMSTERDAM

Spiritualiteit is het stemmen van het hart

 - Hazrat Inayat Khan -

 

 

Hart met vleugels   ketting

Van harte welkom bij Soeficentrum Amsterdam! Wij vormen een plek waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en samen leren rondom thema’s die raken aan bezield leven en mens-zijn in deze tijd. Het is een pleisterplaats voor mensen die hun bewustzijn willen vergroten en persoonlijk willen groeien ten dienste aan hun bijdrage in deze wereld.

Onze inspiratiebron is het leven en werk van Hazrat Inayat Khan (1882-1927), een Indiase musicus en mysticus die heeft onderwezen over ‘de religie van het hart’. Hij heeft de essentie van de diverse oosterse en westerse religies vertaald naar deze tijd.

 

Dit komt terug in de diverse activiteiten die we organiseren

De meditatie-avond is een plek van verstilling en afstemming. Door middel van inspirerende teksten, muziek en stilte maken we onszelf stil en leeg en stellen we ons open voor het ervaren van de verbinding met het Enige.

De Universele Eredienst en de Dienst van Religieuze Eenheid zijn vieringen waarin we de eenheid en de gedeelde Bron van alle wereldreligies (Hindoeïsme, Boeddhisme, Zoroastrisme, Jodendom, Christendom en Islam) eren en vieren. We staan stil bij de wijsheid en essentie van religie. Dat doen we onder anderen door te lezen uit de heilige geschriften van alle wereldreligies en gebed.

De innerlijke school geeft in één-op-één contact met een begeleider en in groepsverband tijdens klassen voeding aan de persoonlijke ontwikkeling die we doormaken om steeds meer de bedoeling van ons mens-zijn in de wereld te brengen.

 

Soeficentrum Amsterdam

Soeficentrum Amsterdam is een afdeling van de Stichting Soefi Beweging Nederlandeen onderdeel van de Internationale Soefi Beweging, die is opgericht door Hazrat Inayat Khan.