header

Pagina overzicht

 

 

 

 

 

1 home

Zoals de dauwdruppel in de roos
is Uw goddelijke vonk in mijn hart;
ik wil die als een kostbare schat bewaren,
Heer, zoals de oesterschelp de parel.            
                        

Hazrat Inayat Khan

 

 

Soefi Centrum Utrecht-Bilthoven
is een afdeling van Soefi Beweging Nederland en onderdeel van de Internationale Soefi Beweging.

 

Je bent van harte welkom!

Bezieling
Vanuit de spirituele levensvisie van het soefisme zoeken wij in ons centrum naar het ervaren van bezieling in onszelf en in anderen. Leven met aandacht voor de gewone handelingen van alledag. Daarmee kun je liefde, harmonie en schoonheid aan het leven toevoegen. We laten ons daarbij inspireren door muziek, poëzie en dans. Daarbij vinden wij het ervaren van je lichaam als voertuig van spirituele groei belangrijk. Daarom besteden we veel aandacht aan de adem om zo het gevoelscontact met je lichaam te vergroten. 


Individueel en toch samen
Hoewel je innerlijke weg een individuele zoektocht is, zijn de mensen in het centrum toch op een positieve manier op elkaar betrokken. Samen vieren, samen oefenen en gezamenlijk een sfeer van stille aandacht creëren inspireert enorm.
 

Onderstaande activiteiten, van ons centrum Utrecht-Bilthoven, zijn open toegankelijk voor iedereen die meer wil weten en wil ervaren van het soefisme.


 
- Universele eredienst: Op de laatste zondag van de maand (m.u.v. de maanden juli en augustus)


 

- Open avonden: Op woensdagavond


- Meditatie avonden: Op woensdagavond


 

Naast de bovengenoemde activiteiten zijn er nog soefi-avonden, waaraan je op uitnodiging kunt deelnemen als je hebt aangegeven dat je je innerlijke reis samen met ons wilt voortzeten.